Αδυνατίζει; Μάλλον ετοιμάζεται να σας χωρίσει!

Βλέπεις αυτή τη θέληση από τη μεριά του συντρόφου σου και τι κάνεις; Σκέφτεσαι «Αχ μάλλον το κάνει για εμένα και για να μη χαθεί το ενδιαφέρον στη σχέση μας». Και αυτό μπορεί, όχι όμως πάντα! Άνθρωποι που...
έχουν μόνιμη σχέση και ξαφνικά αρχίζουν να κάνουν δίαιτα είναι πιθανό να ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το έτερό τους ήμισυ, αποκαλύπτει μια νέα μελέτη.


Ο Γερμανός δρα Τόμας Κλάιν, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, και η επιστημονική ομάδα του επιστράτευσαν περισσότερους από 2.000 εθελοντές, ηλικίας 16 έως 55 ετών, με σκοπό να μελετήσουν τη συσχέτιση ανάμεσα στην ικανοποίηση από τη σχέση και το σωματικό βάρος.
Το αρχικό εύρημά τους ήταν ότι όσοι εθελοντές είχαν μόνιμη σχέση ζύγιζαν κατά κανόνα περισσότερο απ’ ό,τι οι εργένηδες, ίσως διότι «τα ευτυχισμένα ζευγάρια συχνά εγκαταλείπουν την εμφάνισή τους και παχαίνουν, επειδή αισθάνονται λιγότερη πίεση να είναι ελκυστικά», κατά τον δρα Κλάιν.


Όντως, προγενέστερη μελέτη στις ΗΠΑ έχει δείξει πως τα ευτυχισμένα ζευγάρια όχι μόνο παχαίνουν, αλλά έχουν την τάση να συγχρονίζουν την αύξηση του σωματικού βάρους τους, αφού μοιράζονται το ίδιο τραπέζι και τον ίδιο τρόπο ζωής.
Η νέα μελέτη, όμως, αποκάλυψε πως όταν περάσει ο «μήνας του μέλιτος» στη σχέση και αρχίσουν τα προβλήματα, εμφανίζονται προειδοποιητικά «συμπτώματα» της δυσαρέσκειας, που καλό είναι να προβληματίσουν όποιον τα δει μπροστά του. 


Τέτοια «συμπτώματα» είναι λ.χ. το να αρχίσει κανείς ξαφνικά να παθαίνει εμμονή με το γυμναστήριο ή να γίνει αθλητικός τύπος και να αρχίσει να κάνει δίαιτα. Οι αλλαγές αυτές είναι απολύτως φυσιολογικές και στην περίπτωση της ενοχής, κατά τους κοινωνιολόγους, αφού όταν κάποιος θέλει να βρει νέο σύντροφο, αρχίζει να προσέχει τα κιλά και την εμφάνισή του, διότι θέλει να γίνει όσο το δυνατόν πιο ελκυστικός.
Κλείνοντας την ερεύνα διατυπώνει χαρακτηριστικά, «να μη ξεχνάμε όμως ότι στον κανόνα υπάρχει πάντα και η εξαίρεση. Καλό είναι όμως να υποψιαζόμαστε ανάλογες συμπεριφορές.»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex