Κακές διατροφικές συνήθειες

Ύστερα ή κατά τη διάρκεια ενός γεύματος αρκετοί υποκύπτουν στην επιθυμία τους για ένα παγωμένο ποτήρι νερό.  Παράλληλα λοιπόν με το “σβήσιμο” της δίψας μας “σβήνουμε” και τις ελπίδες μας για χωνέψουμε σωστά. Οι συνέπειες...
των πράξεων μας ακολουθούν.
Η τροφή στερεοποιείται εκ νέου στο στομάχι μας λόγω της ψύξης που δημιουργούμε. Επίσης, το νερό μειώνει την οξύτητα των γαστρικών υγρών και άρα την αποτελεσματικότητα τους. Έτσι καθυστερούμε την διαδικασία της πέψης.

Οι άμεσες συνέπειες είναι ένα αίσθημα κούρασης και νωθρότητας μέχρι ο οργανισμός μας να ανταπεξέλθει και να επανέλθει στην ορθή του λειτουργία. Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο εμφάνισης πόνων στην κοιλιακή χώρα.

Το ανθρώπινο στομάχι είναι σχεδιασμένο να καταναλώνει τροφές σε θερμοκρασίες παρόμοιες με αυτές του σώματος μας. Οπότε για τις τροφές που δεν πληρούν την συγκεκριμένη προδιαγραφή καταβάλλεται μεγαλύτερη προσπάθεια, από τον οργανισμό μας, για να την πέψη τους. Σε περίπτωση που υποφέρετε συχνά από κεφαλαλγία, ημικρανία ή έχετε ευαίσθητα δόντια να αποφεύγετε την κατανάλωση πολύ κρύων ή πολύ ζεστών τροφών αν θέλετε να αποφύγετε τον πόνο.

Βέβαια θα αναρωτηθείτε, εύλογα, το νερό δεν είναι απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό και τις λειτουργίες του; Φυσικά και είναι! Η καλύτερη λύση είναι να πίνουμε χλιαρό νερό 15 με 20 λεπτά πριν το γεύμα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex